پیام تبریک شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر قشم
۱۵ آذر ۱۴۰۰جانمایی پارکینگ اتوبوسهای مسافربری
۲۲ آذر ۱۴۰۰رئیس شورای شهر قشم در هفدهمین جلسه رسمی شورا گزارشی از عملکرد چهار ماه اخیر ارائه داد و از ایجاد اتحادیه اصناف برای فعالان اقتصادی در قشم خبرداد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر قشم، حبیب بازماندگان قشمی در نشست رسمی شورای اسلامی شهر قشم با اشاره به اینکه بحث اصناف در جزیره قشم سی سال است که مدیریت و متولی ندارد از صنوف بندی فعالان اقتصادی قشم و تشکیل اتاق اصناف خبرداد و افزود: با تشکیل اتاق اصناف مدیریت اصناف در اختیار هر صنف قرار گرفته و شهرداری به وظایف خود مانند دریافت عوارض عمل می کند.
وی افزود: هیج کجا شهرداری پروانه کسب و مجوز فعالیت اقتصادی صادر نمی کند و در آینده نزدیک در جزیره قشم نیز صنوف مختلف شکل گرفته و می توانند مدیریت بخش های مربوط به هر صنف را در اختیار خود داشته باشند.
در این نشست همچنین مسئله دفع فاضلاب شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و رئیس شورای شهر قشم با اشاره به اینکه بستر برخی از مناطق شهری روی شن قرار دارد و دفع فاضلاب در این مناطق به دلیل روان بودن بستر شنی با چالشهایی روبروست از مذاکره با اداره آب برای ۲۴ ساعته شدن انتقال آب شهری خبرداد و افزود: در برخی محلات لوله های آب به دلیل فرسودگی دارای شکستگی است که در این خصوص نیز با شرکت آب تفاهم نامه هایی منعقد شده است تا مشکلات این حوزه نیز رفع شود.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه رویکرد شورای شهر تعامل با تمامی سازمان ها و ادارات و نهادهاست، گفت: رویکرد ما تعامل با تمامی دستگاه ها و نهادهاست تا امورات مردم به بهترین شکل بهبود یابد.
رئیس شورای شهر قشم افزود: بخشی از امورات مردم در دست شهرداری است به همین دلیل باید شهرداری با دیگر نهادها تعامل داشته و بهبود شرایط زندگی مردم را سرلوحه کار خود قرار دهد.
وی در این رابطه از تعامل شورای شهر قشم و سازمان منطقه آزاد قشم مبنی بر قرار گرفتن اختیارات بافت سنتی محلات قشم در دست شهرداری افزود: در این تعامل قرار شد که رسیدگی به بافت سنتی قشم اعم از صدور پروانه مالکیت، مجوزها و خدمات شهری شهرداری باشد.
بازماندگان قشمی تاکید کرد: باقت قدیم در شرایط مناسبی قرار ندارد و شهرداری باید برای تغییر این وضعیت همت مضاعف داشتته باشد.
وی همچنین درخصوص تجربه شورایاری نیز اظهار کرد: شورایاری تجربه موفقی بود زیرا شورا نمی تواند مشکلات تمامی محلات را به تنهایی حل کند اما در هر محله شوریاران می توانند به عنوان پل ارتباطی میان شورا و مردم قرار بگیرند و مشکلات را به شوراها گزارش دهند همانگونه که شوراها پل ارتباطی میان مردم و مسئولان هستند.
رئیس شورای شهر قشم همچنین با اشاره به افزایش هزینه شناورهای قشم نیز افزود: با توجه به اینکه هزینه های شناورها با دلار محاسبه می شود و خرید حتی یک پیچ برای آن ها با دلار صورت میگیرد ارائه خدمات بدون افزایش هزینه ها برای آنان نیز مشکلاتی را به همراه دارد اما باید این کمبودها از طریق یارانه ها و حمایت های دولتی تامین شود و فشار آن بر گردن مردم قرار نگیرد. و این مسئله نیازمند پیگیری توسط فرماندار و دیگر مسئولان جزیره است.
وی همچنین در رابطه با مشکلات و معضلاتی که ساکنان مسکن مهر قشم با آن دست به گریبان هستند تصریح کرد: مسکن مهر را در مکانی دور از شهر و در حاشیه شهر بنا کرده اند که تا امروز ۴ فوتی در تصادف ها داشته است که آخرین فوتی جوانی بود که چند روز پیش در تصادف کشته شد.
این عضو شورای شهر قشم افزود: نزدیک به دو هزار واحد مسکونی که هر کدام به طور میانگین ۴ نفر عضو دارد و جمعیتی حدود ۸ تا ۱۰ هزار نفر می شود بدون هیچ زیرساختی در این مکان اسکان داده شده اند. وی تاکید کرد: ساکنان مسکن مهر قشم از مسجد، نانوایی، پارک، فروشگاه، اتش نشانی و گذرگاه مناسب برخوردار نیستند و چند وقت پیش منزلی به دلیل دیر رسیدن آتش نشانی کاملا سوخت و از بین رفت.
بازماندگان قشمی با بیان اینکه اکثر ساکنان مسکن مهر از افراد متوسط رو به پایین جامعه هستند تاکید کرد: در جلسه ای که با مدیرکل مسکن و شهرسازی در بندرعباس برگزار شد مقرر شد زمین هایی که برای سایت در نظر گرفته شده است در اختیار شهرداری قرار داده شود تا مانند دیگر بخش های شهر از امکانات و زیرساخت های شهری مانند پارک و مسجد برخوردار شوند.
توسعه دانشگاه، بازگشایی محله صاحب الزمان که دارای فضاهای عبوری نامناسب شهری است، اتصال خیابان امام به خیابان خلیج فارس و احداث پارکینگ طبقاتی، احداث دو پارک ( پارک مرجان و پارک در محدوده مسکن مهر) و بازسازی خور صیادان به عنوان یکی از مهمترین مسائل و مشکلاتی که صیادان جزیره قشم با آن روبرو هستند از دیگر مواردی است که در این نشست رئیس شورای اسلامی شهر قشم به آن ها اشاره کرد.
نبود طرح تفصیلی آفت توسعه شهری و هزینه کرد بودجه است
حجت الاسلام حاجبی امام جمعه قشم نیز در این نشست با اشاره به اینکه شورای قشم از نیروهای با تجربه و جوانان انقلابی تشکیل شده است و دارای یک شخصیت حقوقی منسجم است به جایگاه بی بدیل شوراها در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: هنر امام این بود که قدرت را از یک نفر گرفت و به مردم داد.
وی تاکید کرد: شوراهای شهر و روستا پارلمان های مردمی است که اختیارات را به دست دارند و این به معنای نظام مردم سالارری است که مورد تایید امام، رهبری و مردم است. بر همین اساس گزارش عملکرد شورا باید متفاوت از شهرداری باشد و شورا باید گزارش عملکرد خود را به مردم ارائه دهد.
امام جمعه قشم تعامل حداکثری با منطقه آزاد قشم را از مواردی عنوان کرد که می تواند در حل مشکلات مردم تاثیرگذار باشد و افزود: ما از گذشته به دنبال تعامل حداکثری با منطقه آزاد بودیم که آقای فتح الهی نیز در این مورد نظر مثبتی دارند.
وی بافت فرسوده را یکی از بزرگترین و اصلی ترین مشکلات شهر قشم برشمرد و افزود: مردم از این مسئله رنج می برند و بافت های فرسوده مرکز معضلات اجتماعی شده است اگر چه مردم زحمتکش و با فرهنگی دارد اما ترکیبی که وارد این بافت شده است معضلات اجتماعی را در پی داشته است.
حجت الاسلام حاجبی با تصریح بر اینکه مردم بومی قشم صاحبان قشم هستند اضافه کرد: این عیب بزرگی است که قشم دارای محلات با معضلات اجتماعی باشد، مگر شهر قشم چند کیلومتر است؟ قشم یک کلان شهر نیست که نتوان مشکلات آن را حل کرد؛ قشم باید شهری زیبا و خوب برای مردمانش باشد.
وی عدم وجود طرح تفصیلی برای هر شهر را یک آفت خواند و افزود: هر جا طرح تفصیلی وجود نداشته باشد زمینه رانت فراهم می شود. باید شهر دارای طرح تفصیلی بوده و این طرح در اختیار مردم قرار داشته باشد تا همه ببینند و بفهمند که بخش های مختلف آن چگونه است.
امام جمعه قشم تاکید کرد: باید مدیریت منطقه در این خصوص ورود کنند و در صورت اجرایی نشدن این درخواست، از مدیریت کشور درخواست ورود کنند.
وی با گلایه از عدم توجه شورا و شهرداری به مباحث فرهنگی و اجتماعی در قشم تاکید کرد:طی سال های گذشته حتی در منطقه آزاد نیز نزدیک به نیمی از بودجه فرهنگی و اجتماعی صف موارد دیگری شده و از مسیر اصلی کارکرد منحرف شده است .
وی تصریح کرد: هیچ هزینه ای به عنوان فرهنگی و اجتماعی بدون مصوبه نباید هزینه شود.
امام جمعه قشم از افتتاح حساب بانکی در بانک رسالت خبرداد و خاطر نشان کرد: تمامی فعالیت های اجتماعی، فرهنگی ومذهبی باید تجمیع و اولویت بندی شود و براساس آن فعالیت ها از سوی شهرداری و شورای شهر انجام شود.
بحث مسئولیت های اجتماعی فعالان حوزه صنعت و شفاف سازی در امورات مالی و اداری و جلب اعتمادمردم از دیگر مواردی است که امام جمعه قشم در این نشست به آن ها اشاره و تاکید کرد: از شفاف سازی غافل نشوید تا اعتماد مردم برگردد.